INDIVIDUELE THERAPIE

 

Hoewel ik gepensioneerd ben, heb ik ook vroeger alleen gewerkt met mensen als er een klik was over en weer. Dat positieve gevoel is namelijk voor 80% bepalend of de therapie een positief effect heeft of niet. Daarbij ben ik niet gemotiveerd om mensen te helpen die hun probleem niet ervaren als een aspect van hun bewustwordingsproces, in welk geval men ongetwijfeld veel meer resultaat zal kunnen behalen bij een therapeut die daar beter op inspeelt dan ik.

Wat de therapie betreft, is het mijn ervaring dat veel regressietherapeuten (de reÔncarnatietherapie valt daaronder) bij ieder probleem direct naar het verleden gaan, wat in veel gevallen niet of minder effectief is dan een andere aanpak. En nog minder vaak is het zinvol om te gaan spitten in vorige levens. Dat klinkt misschien vreemd uit de mond van een docent die een kwart eeuw les heeft gegeven in deze therapievorm. Maar het feit dat ik deze therapie zo belangrijk vind, houd voor mij in dat de waarde ervan alleen tot zijn recht komt als die wordt toegepast wanneer dat relevant is. En dat is lang niet altijd het geval.  Het is altijd mijn doel geweest om zo efficiŽnt mogelijk te werken, waarbij ik niet volgens een vast therapiemodel werk, maar probeer te onderzoeken wat de cliŽnt nodig heeft. En dan moet men zich niet beperken tot een enkele werkwijze zoals de regressietherapie, NLP, gedragstherapie, gestalttherapie, transactionele analyse  of wat anders dan ook. Ik ervaar het als een geweldig voordeel dat ik dit vak heb geleerd van mijn cliŽnten in de tijd dat er nog geen opleidingen waren. Want elke werkwijze die je zelf al ploeterend ontdekt, heeft veel meer waarde dan wat je van ander leert.

Voor afspraken:

Na een inleidend gesprek van zo'n 20 minuten beginnen we met de eerste sessie. Gemiddeld duren die 2 uur. Langer zelden, wel vaak veel korter.

Tel. 0228-320354.

Adres: Leeuwerik 20, Venhuizen, vlak bii Enkhuizen.

  ReÔncarnatie-regressietherapie beknopte kennismaking
  Terug naar homepage